Megint fürödtem a D300-al a Cinetripen

klikk a képre a galériához a hvg.hu-n.

Másodszor voltam Cinetripet fotózni, ezúttal a Széchenyi fürdőben. Télen elég komoly óvintézkedéseket tettem a fotózás előtt, aminek a nagyobb része feleslegesnek is bizonyult. A mostani alkalomra könnyítettem a felszerelésen.

Csak a szoksásos réseket (oldalt a csatlakozók, vakupapucs, gép alja stb) szigszalagoztam körbe, és ennyivel ki is fújt a biztonság. Semmi szemeteszsákban bújkálás. A gyakorlat igazolta hogy jól döntöttem: Sokkal egyszerűbb volt mozogni és dolgozni is így. Bár visszagondolva merész húzás volt.

Az  egyik kolléga odajött hozzám miután végignézte ahogy nyakig a medencében lábujjhegyen sétálgatok a fejemen tartott fényképezőgéppel, és ennyit mondott: TE EGY ÁLLAT VAGY BAZDMEG!

Itt a téli galéria és a mostani nagyítás - szeretném azt hinni hogy azért jobbak a mostani képek, mert ennyit számított, hogy nem a zsákban bújkálva kell fotózni, hanem szabadabban tudtam mozogni (azt le sem merem írni, hogy a fél év gyakorlat alatt fejlődtem is)


tényleg elég közel mentem a pocsoláshoz

Olvasói kérdés volt a képek kapcsán, hogy használtam-e állványt, és milyen géppel fotóztam, hol tároltam a geart. Erről pár bekezdésben:

Állvány teljesen felesleges ilyen helyre. Mindennél jobban akadályozza a mozgást és letenni sem tudod ha mégsem kell, meg magaddal cipelni sem, ha két kézzel fotózol. Állvány akkor kéne ha hosszú expós képeket akarnék csinálni, de annak itt kevés értelmét látom. A falakon folyamatosan változnak a fények meg a formák, ami egy több másodperces expónál teljesen összemosódik. A mozgásról nem is beszélve. (persze lehet ez is a cél. akkor állvány kell.)

Az összes felszerelésem még mindig egy NikonD300, és egy Tokina12-24mmF4Nikon35mm1.8DX. A képek 1600-3200 ISO-val készültek. Mivel a Cinetrip fényekben elég erős, simán lehetett kézből, 1/10-1/160 záridőkkel fotózni a jól megvilágított területeken. Ezért van hogy a képek nagy része is ugyanazokon a helyeken készült, a többi tánctér lapos/sötét volt.

Az obik  elég kicsik voltak ahhoz, hogy elférjenek a Cinetripes vízálló pénztárcatartóban, abban tartottam a cserét a memóriakártyákkal meg ilyenekkel együtt.



A következő alkalomra megpróbálok bérelni egy víz alatti tokot.