Az új Nagyítás-fotóblog funkciói

Így néz ki az új Nagyítás oldal
Ezért nem nagyon voltak posztok itt mostanában. (kifogás.txt). Az oldal neve Nagyítás-fotóblog. Haveroknak csak simán: Nagyítás.

Pár szóban leírnám csak, hogy mit hol találtok meg az új oldalon, mi változott meg mi jön majd még.

A Nagyítás rovat teljesen átalakult (lásd jobbra). Már nem csak lefele scrollozós nagyképes galériák lesznek, hanem nagyítás méretű képekkel operáló cikkek is a fotózás és a kapcsolódó technika világából. Meg személyes dolgok tőlünk fotósoktól, szerkesztőktől. Megismerhetitek majd a réten virágot szedő Stiller Ákost, meg ilyenek.

Három részből áll a rovatoldal, a felső rész az oldalra lapozható Nagyítás-fotógaléria cikklista. Itt válogathattok a szokott Nagyítások között, alatta a narancs gombbal a régi cikklista jön be, ahol lefele görgethettek, akárcsak eddig. Mert hát régen minden jobb volt.

A következő négy vízszintes kép jelöli a kiemelt saját anyagainkat. Ezek nem cserélődnek automatikusan, azt teszünk oda, amit akarunk. A képek és a címek között az egyszavas rovat-szerű felírások nem állandó rovatokat jelölnek, azok a cikk tartalma szerint fognak változni, így tudhatjátok előre, milyen kotent vár a képekre kattintva.
A kiemelt anyagok között visszatérő témák lesznek képes történetek, technikai leírások, gép- és felszereléstesztek, porték, background dolgok a munkánkról, vélemény cikkek, meg még pár meglepetés.
A harmadik elem az oldalon a mozaik-szerű képszpem, ahova a napi okosságok kerülnek. Nagyképes hírek, nap képe, hét képei, meg bekerül oda (sajnos) egyben minden Nagyítás tartalom is, úgyhogy előfordulhat olyan eset, mint most is az a képduplázás (bocsi). Alatta a navigáció egy olyan cikklista oldalra visz, ahol lefele görgethetitek át ugyanezeket a képeket nagyban.
Hírképeknél az alapfelállás a jó hírfotó+képaláírás, és esetleg néhány érdekesség, vagy kapcsolódó cikk a témában. A hírképek funkciója a látvány mellett egyfajta ajánló is, amivel kedvet kaphattok a nagyobb lélegzetvételű anyagok végigolvasásához. Valami ilyesmi a cél, nem a világmegváltás. Bónusznak néhány kép mellé kerül majd 'Tipp a fotóstól' doboz is, ahol a képpel kapcsolatban osztunk meg műhelytitkokat, amikből akár még tanulhat is egy fotózással ismerkedő lelkes amatőr.
*Ja és ugye ott a Nagyítás-Facebook és a Nagyítás Tumblr is. A Facebook továbbra is ajánlóként fog funkcionálni, nem változik, Tumblrre viszont  szeretnénk majd sok-sok olvasói tartalmat, amihez hát előbb meg kell nyerni a kicsiny hazai fotós közösségek bizalmát. Addig száraz reblog.


Szóval a lényeg: ez egyelőre gyűjtőoldal a képes tartalmaknak, meg végre egy felület a hírképek megosztására. Jó